Рус Бел Eng 中文

«Чырвоны харчавік» павялічыў больш чым у 4 разы выпуск зефіру без цукру

ААТ «Чырвоны харчавік» павялічыла да снежня выпуск новай прадукцыі – зефіру без цукру – больш чым у 4 разы з пачатку вытворчасці (верасень 2017 года), паведаміў намеснік дырэктара па вытворчасці і забеспячэнні кампаніі Валерый Пташыц.

«Калі ў верасні мінулага года мы вырабілі каля 1 т (першая партыя) зефіру «Ванільны» без дадання цукру пад гандлёвай маркай «Зялёны харчавік», то ў снежні выйшлі на вытворчасць ужо 4,5 т вырабаў з паніжанай каларыйнасцю. Іх папулярнасць як на ўнутраным, так і знешнім рынках расце, паколькі людзі сталі больш уважліва сачыць за сваім здароўем і аддаваць перавагу карыснай і здаровай прадукцыі», – адзначыў суразмоўца.

У зефіры, як і ў іншых кандытарскіх вырабах новай лінейкі, прымяняюцца толькі высакаякасныя цукры прыроднага паходжання, якія неабходныя не толькі людзям, якія пакутуюць на цукровы дыябет, а таксама тым, хто ўважліва сочыць за сваёй фігурай і лічыць калорыі. «Новыя прадукты, а гэта яшчэ і мармелад з карыцай, халва сланечнікавая і дражэ «Лімоннае» (усе без дадання цукру), карыстаюцца высокім попытам на знешнім рынку. Мы пастаўляем гэтыя вырабы ўжо ў Расію, Казахстан, Узбекістан і ЗША, прапрацоўваюцца актыўна таксама новыя экспартныя напрамкі», – сказаў суразмоўца.

Паводле яго слоў, ніша па выпуску нізкакаларыйных кандытарскіх вырабаў яшчэ нікім сур’ёзна не занятая, а попыт на такую прадукцыю дастаткова высокі. «Таму наша задача яго задаволіць, і, акрамя таго, нарасціць за кошт гэтага экспартны патэнцыял кампаніі, пашырыўшы геаграфію знешніх паставак кандытарскіх вырабаў», – сказаў Валерый Пташыц.

ААТ «Чырвоны харчавік» спецыялізуецца на вытворчасці паста-мармеладных вырабаў (зефір, мармелад, жавальны мармелад), халвы, ірысу, дражэ, цукерак. У асартыменце больш за 140 відаў прадукцыі. Вытворчыя магутнасці дазваляюць выпускаць каля 20 тыс. т кандытарскіх вырабаў у год.

 

БЕЛТА

Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая