Рус Бел Eng 中文

У МДУХу рыхтуюцца да серыйнага выпуску сухіх сумесяў для падрыхтоўкі вітамінных кактэйляў на аснове прарошчаннага збожжа

У Магілёўскім дзяржаўным універсітэце харчавання рыхтуюцца да серыйнага выпуску сухіх сумесяў для падрыхтоўкі вітамінных кактэйляў на аснове прарошчаннага збожжа з пладова-ягаднымі напаўняльнікамі.

На дадзены момант на плошчах ВНУ ўстанаўліваецца адмысловая лінія. Увесці вытворчасць у эксплуатацыю плануецца ў пачатку наступнага года.

Энерганасычаны збожжавы кактэйль будзе выпускацца ў выглядзе сухога парашка. Дастаткова дадаць вады, каб смачны (з дабаўкай з чарніц і іншых ягад) вітамінавы напой быў гатовы. Аўтары распрацоўкі – супрацоўнікі навукова-тэхналагічнага цэнтра «Тэхнастарт» Інстытута павышэння кваліфікацыі і перападрыхтоўкі кадраў Магілёўскага дзяржуніверсітэта харчавання Алена Урбанчык і Аксана Станюлёніс – сцвярджаюць, што пры ўжыванні ўсяго 400 г такога напою забяспечваецца да 60% рэкамендаванага сутачнага спажывання вітамінаў і мінеральных рэчываў.

Па матэрыяле mogilevnews.by 

Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая