Вверх

Вы здесь

Дзякуючы новай лініі ў каўбасным цэху спажыўкааперацыі Мсціслаўскага раёна пачалі вырабляць далікатэсы са свініны і мяса птушкі

Букет далікатэснай прадукцыі са свініны і мяса птушкі падрыхтавалі да святочнага стала мсціслаўчан работнікі спажыўкааперацыі раёна. Гэта стала магчымым пасля таго, як у каўбасным цэху райспажыўтаварыства была ўведзена ў дзеянне новая тэхналагічная лінія, якая ўключае ў сябе ін’ектар і масажор вытворчасці Расійская Федэрацыі і шпрыц гідраўлічны італьянскай харчовай фірмы «Мэжымікс». Кошт закупленага абсталявання склаў Br137,5 млн.

Новая «начынка» каўбаснага цэха дазваляе вытрымліваць у спецыях і рыхтаваць далікатнае і мяккае мяса, надаваць яму пажаданы выгляд.

“Цяпер мы здольны вырабляць вэндліна-вараны кумпячок «Каралеўскі», шэйку па-цераспальску «Класік», вэндліна-вараны філей «Аматарскі» і «Еўрапейскі», — расказвае начальнік каўбаснага цэха спажыўтаварыства Алена Усціненкава, — а таксама каўбаскі «Дамашнія», каўбасу сырую «Люкс» і «Беларускую дамашнюю».

Алена Мікалаеўна дадала, што з першых дзён рэалізацыі вялікі попыт на вэндліна-вараныя тушкі і паўтушкі птушкі.

Для прыгатавання мясных далікатэсаў свініну кааператары закупляюць на месцы, а вось птушку — у вядомай магілёўскай фірме «Пятруха». Для працэсу вэнджання выкарыстоўваецца пілаванне лісцёвых парод дрэў.

Увесь працэс падрыхтоўкі далікатэсаў займае не больш сямі гадзін, пасля чаго можна даставаць з камер гатовую прадукцыю. За змену яе выпускаецца 200 кілаграмаў. Мясныя прадукты, прыгатаваныя з прымяненнем новай тэхналогіі, у гандлёвую сетку рэалізоўваюцца пад фірменным брэндам «Мсціслаўскія гасцінцы». Іх здолелі ўжо пакаштаваць пакупнікі Магілёва, Крычава, Чавус, Хоцімска і іншых рэгіёнаў вобласці. Мы паспрабавалі даведацца пра смак прадукцыі мсціслаўскіх кааператараў, і ўсюды ёй даюць высокую ацэнку.

“Мой магазін знаходзіцца ў ажыўленым месцы — на чыгуначным вакзале, — расказала індывідуальны прадпрымальнік з Крычава Наталля Хадасевіч. — У той жа дзень, як толькі былі завезены вэнджаныя куры, іх партыя была рэалізавана. На другі дзень поўнасцю распрадалі кумпячкі і філей. Водгукі пакупнікоў — самыя станоўчыя. Іх прываблівае як даступная цана (тушкі курэй у нашай гандлёвай кропцы рэалізоўваем па Br39 тыс. за кілаграм), так і цудоўны, сакавіты, мяккі смак”.

«Святло Кастрычніка»

Если вы заметили ошибку в тексте, пожалуйста, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Читайте также в категории «экономика и бизнес»:

08.12.2017 - 11:05 | КГК Могилевской области провел круглый стол по итогам проверки использования бюджетных средств в Костюковичском районе

Комитет госконтроля Могилевской области продолжает активно вести профилактическую и разъяснительную работу с субъектами хозяйствования по предупреждению и сокращению числа нарушений законодательства в их деятельности.

08.12.2017 - 09:32 | «Могилевлифтмаш» планирует в 2018 году начать выпуск траволаторов

ОАО «Могилевлифтмаш» планирует в 2018 году начать выпуск траволаторов, сообщил главный инженер предприятия Игорь Фролкин.

06.12.2017 - 10:14 | Жители Могилевской области в январе-ноябре продали валюты больше, чем купили

Жители региона в январе-ноябре продали валюты больше, чем купили. Об этом корреспонденту сайта сообщили в Главном управления Национального банка Беларуси по Могилевской области.

06.12.2017 - 09:09 | Доступ к ЕРИП утром 7 декабря может отсутствовать

Доступ к услугам системы АИС «Расчет» может отсутствовать утром 7 декабря, сообщили в открытом акционерном обществе «Небанковская кредитно-финансовая организация «Единое расчетное и информационное пространство».

06.12.2017 - 09:07 | Шкловский завод начал поставки газетной бумаги в Китай

РУП «Завод газетной бумаги» начало поставку продукции в Китай, сообщил первый заместитель директора предприятия Леонид Шкляр.

Рубрики

Работа с обращениями граждан и юридических лиц
Электронные обращения