«Апетыт» насельніцтва рэгіёна ў міжсезонне вызначаюць мясцовыя органы ўлады, зыходзячы з планаванай кан’юнктуры рынку.
Як паведамілі ў Камітэце па сельскай гаспадарцы і харчаванні Магілёўскага аблвыканкама, аб’ёмы стабілізацыйнага фонду ў рэгіёне ў гэтым годзе будуць закладзены на ўзроўні мінулага года. Эканамісты з розных ведамстваў кожны год з красавіка падлічваюць, колькі і чаго неабходна для стварэння чарговага запасу. Скласці прагнозы з дакладнасцю да кілаграма немагчыма. Але звышнарматыўная колькасць не павінна быць занадта вялікай, інакш тавар не запатрабуюць, а сельская гаспадарка панясе страты. З гэтага ўраджаю ў стабілізацыйны фонд будзе закладзена 3600 т бульбы, 1835 т капусты, 800 т морквы, 700 т буракоў, 860 т цыбулі, 770 т садавіны.
Закладкай стабілізацыйнага фонду агародніны і садавіны ў Магілёўскай вобласці занятыя сельгаспрадпрыемствы і фермеры. Завяршыць фарміраванне стабфонду плануецца да 15 лістапада.
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
12.07.2025 - 09:50
«Ідзём у графіку». Юрый Назараў аб важных аб'ектах у Шклове і падрабязнасцях даклада Прэзідэнту
10.07.2025 - 11:59
Анатоль Ісачанка: асноўная задача - прывесці ў парадак вуліцы Магілёва і наладзіць рух транспарту
08.07.2025 - 11:35
05.07.2025 - 12:21