Магілёўскі дзяржаўны ўніверсітэт харчавання працуе над арганізацыяй харчавання атлетаў і гасцей II Еўрапейскіх гульняў, якія адбудуцца летам у Мінску.
З 1 лютага выкладчыкі ВНУ адправяцца на інструктаж повараў, якія будуць гатаваць для спартсменаў, а студэнты навучальнай установы ўжо распрацавалі спецыяльнае меню: іх дыпломныя работы прысвечаны харчаванню атлетаў, якія прадстаўляюць розныя віды спорту.
Прарэктар па выхаваўчай рабоце ўніверсітэта Вольга Мацыкава, як спецыяліст у галіне харчавання, разам з калегамі і студэнтамі працуе над тым, каб ежа для спартсменаў была смачная і здаровая. Дзве выпускніцы ўжо атрымалі размеркаванне ў сталовую гульняў. Меню разнастайнае: ад тушанай фасолі і супу-пюрэ з гарбузоў да лазаньі і пасты. Еўрапейская кухня змяшаная з беларускай.
Падлічана: штодня на II Еўрапейскіх гульнях будзе харчавацца каля 7 тыс. атлетаў і супрацоўнікаў. Для гэтай справы запрашаюць найлепшых спецыялістаў з усіх рэгіёнаў краіны.
Па матэрыяле ТРК «Могилев»
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
18.04.2025 - 09:19
Магіляўчанка Сюзанна Валадзько заваявала бронзу чэмпіянату Еўропы па цяжкай атлетыцы
16.04.2025 - 09:26
«Барысфен» і «Гродна-93» перамаглі на фінішы рэгулярнага сезона чэмпіянату Беларусі
11.04.2025 - 12:34
Аліна Шаўчук стала чэмпіёнкай Еўропы па барацьбе ў вазе да 68 кг
10.04.2025 - 11:42
Бабруйчанка Аліна Шаўчук выйшла ў фінал чэмпіянату Еўропы па барацьбе