Рус Бел Eng 中文

Студэнты Магілёўскага ўніверсітэта харчавання распрацавалі меню для ўдзельнікаў II Еўрапейскіх гульняў

Магілёўскі дзяржаўны ўніверсітэт харчавання працуе над арганізацыяй харчавання атлетаў і гасцей II Еўрапейскіх гульняў, якія адбудуцца летам у Мінску.

З 1 лютага выкладчыкі ВНУ адправяцца на інструктаж повараў, якія будуць гатаваць для спартсменаў, а студэнты навучальнай установы ўжо распрацавалі спецыяльнае меню: іх дыпломныя работы прысвечаны харчаванню атлетаў, якія прадстаўляюць розныя віды спорту.

Прарэктар па выхаваўчай рабоце ўніверсітэта Вольга Мацыкава, як спецыяліст у галіне харчавання, разам з калегамі і студэнтамі працуе над тым, каб ежа для спартсменаў была смачная і здаровая. Дзве выпускніцы ўжо атрымалі размеркаванне ў сталовую гульняў. Меню разнастайнае: ад тушанай фасолі і супу-пюрэ з гарбузоў да лазаньі і пасты. Еўрапейская кухня змяшаная з беларускай.

Падлічана: штодня на II Еўрапейскіх гульнях будзе харчавацца каля 7 тыс. атлетаў і супрацоўнікаў. Для гэтай справы запрашаюць найлепшых спецыялістаў з усіх рэгіёнаў краіны.

Па матэрыяле ТРК «Могилев»

Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая