Магілёўскі дзяржаўны ўніверсітэт харчавання працуе над арганізацыяй харчавання атлетаў і гасцей II Еўрапейскіх гульняў, якія адбудуцца летам у Мінску.
З 1 лютага выкладчыкі ВНУ адправяцца на інструктаж повараў, якія будуць гатаваць для спартсменаў, а студэнты навучальнай установы ўжо распрацавалі спецыяльнае меню: іх дыпломныя работы прысвечаны харчаванню атлетаў, якія прадстаўляюць розныя віды спорту.
Прарэктар па выхаваўчай рабоце ўніверсітэта Вольга Мацыкава, як спецыяліст у галіне харчавання, разам з калегамі і студэнтамі працуе над тым, каб ежа для спартсменаў была смачная і здаровая. Дзве выпускніцы ўжо атрымалі размеркаванне ў сталовую гульняў. Меню разнастайнае: ад тушанай фасолі і супу-пюрэ з гарбузоў да лазаньі і пасты. Еўрапейская кухня змяшаная з беларускай.
Падлічана: штодня на II Еўрапейскіх гульнях будзе харчавацца каля 7 тыс. атлетаў і супрацоўнікаў. Для гэтай справы запрашаюць найлепшых спецыялістаў з усіх рэгіёнаў краіны.
Па матэрыяле ТРК «Могилев»
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
16.09.2025 - 16:42
16.09.2025 - 14:15
15.09.2025 - 09:13
Ягор Шарамкоў заваяваў срэбра ў вольных практыкаваннях на этапе Кубка выкліку ў Парыжы
11.09.2025 - 10:10
10.09.2025 - 09:14
28.08.2025 - 10:18
Хакеісты «Дынама-Шынніка» рыхтуюцца да старту ў новым сезоне МХЛ