Магілёўскі дзяржаўны ўніверсітэт харчавання працуе над арганізацыяй харчавання атлетаў і гасцей II Еўрапейскіх гульняў, якія адбудуцца летам у Мінску.
З 1 лютага выкладчыкі ВНУ адправяцца на інструктаж повараў, якія будуць гатаваць для спартсменаў, а студэнты навучальнай установы ўжо распрацавалі спецыяльнае меню: іх дыпломныя работы прысвечаны харчаванню атлетаў, якія прадстаўляюць розныя віды спорту.
Прарэктар па выхаваўчай рабоце ўніверсітэта Вольга Мацыкава, як спецыяліст у галіне харчавання, разам з калегамі і студэнтамі працуе над тым, каб ежа для спартсменаў была смачная і здаровая. Дзве выпускніцы ўжо атрымалі размеркаванне ў сталовую гульняў. Меню разнастайнае: ад тушанай фасолі і супу-пюрэ з гарбузоў да лазаньі і пасты. Еўрапейская кухня змяшаная з беларускай.
Падлічана: штодня на II Еўрапейскіх гульнях будзе харчавацца каля 7 тыс. атлетаў і супрацоўнікаў. Для гэтай справы запрашаюць найлепшых спецыялістаў з усіх рэгіёнаў краіны.
Па матэрыяле ТРК «Могилев»
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
04.06.2025 - 16:13
У Магілёўскім раёне ў рамках праекта «Спорт для ўсіх» адкрылася сучасная спартыўная пляцоўка
02.06.2025 - 09:39
Яўген Залатой стаў чэмпіёнам Еўропы па акадэмічным веславанні
02.06.2025 - 09:26
Георгій Фокін стаў чэмпіёнам свету па муай-тай сярод моладзі
26.05.2025 - 12:21
«Барысфен» прайграў у Віцебску. Лёс бронзы вырашыцца ў Магілёве
19.05.2025 - 08:43
Магілёўскі ЦАР другі раз выйграў Суперкубак Беларусі па пляжным футболе