RU BY EN 中文
Twitter Instagram

Мармеладную навінку з густам кактуса прэзентавалі беларускія кандытары

На палях 3-га Міжнароднага сімпозіума кандытараў FOOD PROM CONFECTIONERY 2024, які праходзіць 23 і 24 мая ў беларускай сталіцы, беларускія кандытары прэзентавалі чарговую навінку - жавальны мармелад у форме і з густам кактуса.

Форум аб'яднаў каля 300 дырэктараў вядучых кандытарскіх прадпрыемстваў Беларусі, прадстаўнікоў бізнес-колаў і ключавых кандытарскіх фабрык краін ЕАЭС, работнікаў навуковай супольнасці, пастаўшчыкоў сыравіны і абсталявання, маркетолагаў, супрацоўнікаў гандлёвых арганізацый. Беларускія кандытары са Слаўгарада анансавалі паступленне на паліцы магазінаў навінкі - мармеладу ў форме і з густам кактуса.

«Драйверам росту імпартазамяшчэння для нашага прадпрыемства сёлета стала пляцоўка ў Слаўгарадзе, дзе мы запусцілі лінію па вытворчасці жавальнага мармеладу і сёння працягваем пашыраць лінейку гэтага віду прадукцыі. Чарговая наша навінка будзе з густам кактуса», - распавялі прадстаўнікі фабрыкі.

Упадабалася беларускаму спажыўцу і дражэ «Перапеліныя яйкі», якое з'яўляецца аналагам вядомай дражэ замежнай вытворчасці. Сёння прадпрыемства падрыхтоўвае вытворчую лінейку па пашырэнні асартыменту гэтага віду прадукцыі і ўжо ў 2025 годзе рыхтуецца парадаваць пакупнікоў новымі формамі і густамі. Дарэчы, арыентавана фабрыка не толькі на беларускі рынак.

«Традыцыйна нашым ключавым гандлёвым партнёрам з'яўляецца Расея, але і іншыя рынкі ажываюць. Як бы гэта дзіўна ні гучала, спажыўцамі нашай прадукцыі з'яўляюцца Злучаныя Штаты, звыкла шмат закупляе ў нас Казахстан, - падзяліўся поспехамі дырэктар кандытарскай фабрыкі «Чырвоны харчавік» Яўген Свірыд. - Мы прапрацоўваем выхад і на рынак Кітая - для яго патрэбны прадукты са значна больш працяглымі тэрмінамі прыдатнасці, чым, напрыклад, зефір. Мы бачым перспектывы для паставак у Паднябесную нашага мармеладу, у тым ліку жавальнага».

БЕЛТА, фото Рамиля Насибулина

Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая