RU BY EN 中文
Twitter Instagram

БДУТ адкрыў філіял кафедры тэхналогіі хлебапрадуктаў на адным з магілёўскіх прадпрыемстваў

Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт харчовых і хімічных тэхналогій адкрыў філіял кафедры тэхналогіі хлебапрадуктаў у ААТ «Булачна-кандытарская кампанія “Дамачай”». Падпісанне пагаднення аб супрацоўніцтве адбылося 15 лістапада.

«Ва ўніверсітэце надаецца асаблівая ўвага практычнаму складніку навучання, – падкрэсліў рэктар установы Максім Кіркор. – Адна справа – даць студэнтам тэарэтычныя веды, другая – паказаць, як яны будуць прымяняцца на практыцы. Таму вельмі важна, каб нашы выпускнікі мелі ўсе неабходныя навыкі, каб стаць добрымі спецыялістамі. З падпісаннем новага дагавора мы адкрылі ўжо 20-ы філіял на вытворчых прадпрыемствах, дзе студэнты праходзяць лабараторныя і практычныя заняткі. Гэта непасрэдная практыка ў рэальных вытворчых умовах з прывабліваннем вопытных спецыялістаў. Упэўнены, такое супрацоўніцтва прынясе карысць як універсітэту, так і самой кампаніі, бо абнаўленне кадравага складніка заўсёды накіравана на развіццё вытворчасці».

Дырэктар кампаніі Вольга Цімафеенка сама была выпускніцай гэтай ВНУ і выдатна разумее, наколькі важная для перапрацоўчай галіны падрыхтоўка высокакваліфікаваных спецыялістаў, якую немагчыма ажыццявіць без узаемадзеяння з прадпрыемствамі. «Мы рады супрацоўнічаць і гатовыя падзяліцца сваімі практычнымі навыкамі, таму што без граматнага спалучэння тэорыі і практыкі нельга падрыхтаваць годныя кадры, – падкрэсліла кіраўнік. – Важна не забываць, што ўсе мы – і вытворцы, і ўстановы адукацыі – удзельнічаем у стварэнні харчовай бяспекі нашай краіны».

Лабараторны і практычны курс у філіялах кампаніі будуць праходзіць студэнты кафедры тэхналогіі хлебапрадуктаў па спецыяльнасці «тэхналогія хлебапякарнай, макароннай, кандытарскай вытворчасці і харчовых канцэнтратаў». Правядзенне заняткаў запланавана адзін раз на тыдзень асобна па зацверджаным раскладзе. На прадпрыемстве за студэнтамі будзе замацаваны інжынерна-тэхнічны персанал.

Па словах дэкана тэхналагічнага факультэта Ірыны Машковай, усе выпускнікі БДУТ маюць 100%-ае размеркаванне і часта заявак паступае нашмат больш, чым выпускаецца спецыялістаў. Гэта гаворыць аб якасці і ўзроўні іх падрыхтоўкі. «БДУТ адзіны ў краіне профільны ўніверсітэт па падрыхтоўцы спецыялістаў для харчовай прамысловасці, – адзначыла яна. – І мы стараемся трымаць марку – даваць студэнтам не толькі тэарэтычныя веды, але і трывалую практычную базу. Для гэтага наладзілі супрацоўніцтва з харчовымі прадпрыемствамі па ўсёй Беларусі. Тым не менш важна мець кантакты і ў Магілёве – там, дзе мы знаходзімся тэрытарыяльна. Гэта дазволіць праходзіць студэнтам практычную падрыхтоўку з самага пачатку навучання».

Варта адзначыць, што з булачна-кандытарскай кампаніяй універсітэт актыўна супрацоўнічае з 2016 года. Пачатак гэтаму паклала выкананне сумесных дзяржаўных праграм, у прыватнасці дзяржпраграмы навуковых даследаванняў «Харчовая бяспека», у межах якой ужо створаны і запушчаны ў вытворчасць шэраг прадуктаў. У цяперашні час працягваюцца сумесныя навуковыя распрацоўкі, пашыраецца асартымент прадукцыі, прычым не толькі хлебабулачнай, але і кандытарскай. «Магілёўскі вытворца заўсёды падтрымлівае ўсе нашы распрацоўкі і пачынанні», – падкрэслілі ва ўніверсітэце.

БЕЛТА

Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая