Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт харчовых і хімічных тэхналогій правядзе ўніверсітэцкую алімпіяду па матэматыцы, фізіцы і хіміі сярод вучняў 11-х класаў. Па выніках можна будзе стаць студэнтам ВНУ без уступных іспытаў, расказалі ва ўстанове адукацыі.
Алімпіяда пройдзе ў два этапы: папярэдні (завочны або дыстанцыйны) - з 3 па 5 лютага 2025 года, заключны - з 22 па 23 лютага (вочны). Пераможцамі спаборніцтваў, якія атрымаюць права ўжо ў сакавіку быць залічанымі без уступных іспытаў на адну са спецыяльнасцей на выбар, будуць прызнаны ўладальнікі дыпломаў заключнага этапу І, ІІ і ІІІ ступені. Рэгістрацыя для ўдзелу ва ўніверсітэцкай алімпіядзе ўжо стартавала і прадоўжыцца да 13 студзеня.
Пераможцам алімпіяды па матэматыцы можна будзе выбраць шэсць спецыяльнасцей: «інжынерная эканоміка», «бухгалтарскі ўлік, аналіз і аўдыт», «тэхналогія індустрыі гасціннасці», «аўтаматызацыя тэхналагічных працэсаў і вытворчасцей», «інфармацыйныя сістэмы і тэхналогіі», «абсталяванне і тэхналогіі вакуумнай, кампрэсарнай і нізкатэмпературнай тэхнікі».
Лепшым па хіміі прапануюць сем спецыяльнасцей: «вытворчасць і перапрацоўка палімерных матэрыялаў», «тэхналогія мяса і мясных прадуктаў», «тэхналогія малака і малочных прадуктаў», «тэхналогія хлебабулачных і кандытарскіх вырабаў», «тэхналогія брадзільных вытворчасцей і вінаробства», «харчовая біятэхналогія і нутрыцыялогія», «вытворчасць прадукцыі і арганізацыя грамадскага харчавання». Тыя, хто дасягнуў поспеху ў інтэлектуальным спаборніцтве па фізіцы, могуць быць залічаны без уступных іспытаў на спецыяльнасць «прыродаахоўная дзейнасць».
На думку кіраўніцтва БДУТ, універсітэцкі алімпіядны рух, які быў папулярны яшчэ да ўвядзення ў пачатку нулявых ЦТ, атрымаў новую актуальную форму. З аднаго боку, алімпіяды даюць магчымасць прыцягнуць да навучання найбольш адораных і матываваных вучняў, з іншага - дапамагаюць атрымаць упэўненасць у сваіх сілах абітурыентам з інжынерным складам розуму, якія баяцца атрымаць нізкі бал па моўных дысцыплінах на ЦЭ або ЦТ.
Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт харчовых тэхналогій - адзіная ў Беларусі профільная ВНУ па падрыхтоўцы спецыялістаў для харчовай галіны. Выпускнікі ўстановы ўносяць неацэнны ўклад у развіццё харчовай прамысловасці краіны, у тым ліку рост паказчыкаў у галіне якасці і экспартных паставак. Попыт на выпускнікоў ВНУ з году ў год стабільна высокі: па некаторых спецыяльнасцях заявак ад работадаўцаў на размеркаванне ў два, а тое і 2,5 раза больш, чым саміх студэнтаў. Гэта таксама сведчыць аб якасці падрыхтоўкі і трывалай матэрыяльна-тэхнічнай і навуковай базе ўніверсітэта. Так, прафесарска-выкладчыцкі склад прыкладае максімум намаганняў, каб падрыхтаваць высакакласных спецыялістаў, якія атрымаюць добрую пуцёўку ў жыццё.
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
20.02.2025 - 10:06
20.02.2025 - 09:41
20.02.2025 - 09:20
19.02.2025 - 18:17
Навуковыя распрацоўкі ў металургіі: беларуска-расійскія ініцыятывы