RU BY EN 中文
Twitter Instagram

Фінал чэмпіянату прафмайстэрства ProfSkills па хлебапячэнні пройдзе ў БДУТ

Фінал рэспубліканскага чэмпіянату прафмайстэрства ProfSkills-2025 па кампетэнцыі «Хлебапячэнне» прыме Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт харчовых і хімічных тэхналогій 23-25 мая. Пра гэта расказалі ў ВНУ.

Удзельнікамі заключнага этапа стануць прадстаўнікі Магілёўскай, Мінскай, Віцебскай і Гомельскай абласцей.

Пляцоўка па гэтай кампетэнцыі будзе прадстаўлена на базе лабараторыі «Сучасныя тэхналогіі хлебапякарнай і кандытарскай вытворчасці» Цэнтра кампетэнцый «Сучасныя тэхналогіі індустрыі харчавання», якая ўкамплектавана ўсім неабходным высакакласным абсталяваннем і матэрыяламі. Для кожнага ўдзельніка прадугледжана асобнае працоўнае месца.

Як расказалі ў ВНУ, на працягу некалькіх месяцаў удзельнікі чэмпіянату вялі падрыхтоўку ў адпаведнасці з тэставым праектам, які ўключаў серыю модуляў: рамесны хлеб; разнастайныя здобныя булачныя вырабы; круасаны і дацкая слойка з начыннем, а таксама дэкаратыўная праца - арт-кампазіцыя з цеста.

Фінальная частка конкурснага задання будзе складацца з дзвюх частак: дамашняя работа (падрыхтоўка дэталей для арт-кампазіцыі) і работа на пляцоўцы на працягу двух дзён у дзве змены. Пры гэтым кожнаму ўдзельніку неабходна дакладна прытрымлівацца рэцэптуры прыгатавання хлебабулачных вырабаў, а таксама ўлічваць і выконваць санітарныя нормы, асабістую гігіену і правілы тэхнікі бяспекі.

На ўсе вырабы фіналісты дадуць партфоліё, дзе будуць сабраны рэцэптуры, фота вырабаў і тэхналагічны працэс іх выканання. Кожны модуль удзельніку неабходна будзе выканаць у адпаведнасці з патрабаваннямі, прадстаўленымі ў тэставым праекце і партфоліё, а таксама ў пэўным часовым дыяпазоне.

У ВНУ адзначылі, што такі чэмпіянат - гэта магчымасць прадэманстраваць свае прафесійныя навыкі, паразмаўляць з прафесіяналамі і ўдзельнікамі, падзяліцца вопытам і атрымаць новыя веды, якія абавязкова спатрэбяцца ў будучыні.

БЕЛТА

Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая