У мінулым навучальным годзе ў 23 установах адукацыі праводзіўся пілотны праект па арганізацыі школьнага харчавання. Былі апрабаваны новыя тэхналогіі прыгатавання ежы. Змяніліся і некаторыя прынцыпы арганізацыі школьных абедаў. Станоўчыя вынікі пілотнага праекту плануецца паэтапна распаўсюдзіць на ўсе школы.
Вырашана, што школьнікі 1-4 класаў будуць атрымліваць сняданак, абед, падвячорак, а 5-11 класаў - абед, падвячорак, вячэру. Напрыклад, час сняданку рэкамендуецца праз 2-2,5 гадзiны ад пачатку работы школы.
У Мінадукацыі растлумачылі, што стравы будуць гатаваць, як правіла, з выкарыстаннем падрыхтаванага інфармацыйнага зборніка тэхналагічных карт страў і вырабаў, распрацаваных з улікам смакавых пераваг навучэнцаў. Усе стравы і вырабы прайшлі эксперыментальную тэхналагічную адпрацоўку, грунтуюцца на прымяненні зберагалых метадаў кулінарнай апрацоўкі і прызначаны для забеспячэння рэалізацыі прынцыпаў здаровага харчавання.
Павялічаны грашовыя нормы расходаў на харчаванне ў залежнасці ад тыпу, віду ўстановы адукацыі і ўзросту навучэнцаў. Напрыклад, грашовая норма для 6-10 гадоў складае пры 3-разавым харчаванні Br4,58 (Br5,95 - калі корміць КШП): сняданак - Br1,6 (Br2,08), абед - Br2,29 (Br2,98), падвячорак - Br0,69 (Br0,89).
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
10.09.2025 - 15:30
Прамую тэлефонную лінію 27 верасня правядзе Аляксандр Гарошкін
10.09.2025 - 09:12
Прыпынкі грамадскага транспарту ў стылістыцы МНС з'явіліся ў Магілёве
09.09.2025 - 16:38
«Анімаёўка» б'е рэкорды: сёлета на фестываль пададзена больш за 700 заявак з 78 краін
09.09.2025 - 15:27
Асабісты прыём грамадзян правядзе 18 верасня Аляксандр Гарошкін
09.09.2025 - 11:46
У Беларусі выпусцілі ўніверсальны дапаможнік для настаўнікаў