Стравы беларускай кухні стануць асноўнымі ў меню удзельнікаў II Еўрапейскіх гульняў у Мінску. Хто будзе карміць спартсменаў – высвятлялі на конкурсе кулінарнага прафмайстэрства ў Магілёўскім дзяржаўным універсітэце харчавання.
Спаборніцтвы сярод студэнтаў-старшакурснікаў МДУХа праводзяць штогод. У 2019-м конкурс упершыню набыў міжнародны статус: паспаборнічаць у кухарскай справе ў Магілёў прыехалі студэнты Новасібірскага ўніверсітэта кааперацыі.
Ацэньвала навыкі ўдзельнікаў прафесійная дэгустацыйная камісія, аднак пераможцаў і прайграўшых у гэтых спаборніцтвах няма. Па выніках конкурсу маладыя кулінары атрымаюць не толькі дыпломы. Іх вынікі будуць улічаныя пры прысваенні ім поварскага разраду.
Акрамя таго, 100 повараў з ліку студэнтаў Магілёўскага дзяржаўнага ўніверсітэта харчавання летам адправіцца ў Мінск, каб працаваць у складзе сэрвіснага атрада на II Еўрапейскіх гульнях.
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
24.04.2024 - 15:15
На ўзбярэжжы заліва Дняпра ў чэмпіянаце «Кубак чысціні Беларусі» паспаборнічаюць 23 каманды
23.04.2024 - 10:50
Моладзевы вясновы баль прайшоў у Жыліцкім палацава-паркавым ансамблі
19.04.2024 - 09:00
Больш за 50 юных патрыётаў з Беларусі і Расіі спаборнічалі ў Магілёве
15.04.2024 - 16:39
Міжнародную інтэлектуальную гульню «Космас побач» правялі грамадскія арганізацыі Бабруйска і Тальяці