У лабараторыі на кафедры тэхналогіі хлебапрадуктаў Магілёўскага дзяржуніверсітэта харчавання студэнты працуюць над функцыянальнымі прадуктамі харчавання. Функцыянальныя – гэта значыць узбагачаныя карыснымі інгрэдыентамі.
Да прыкладу, калі ў аўсяную кашу дадаць растваральную клятчатку, яна дапаможа знізіць узровень халестэрыну. А калі апельсінавы сок ўзбагаціць кальцыем – напой прынясе карысць косткам і зубам. Дабаўка часнаку ў адны стравы і прабіётыкі ў іншыя гарантуе іх карыснасць. Хто набыў новую спецыялізацыю, будзе ведаць, як зрабіць так, каб прадукт даваў максімальную карысць. Функцыянальную накіраванасць мараць надаць прадуктам, напрыклад, чыпсам.
Лозунг «Ежа як лекі» – не новы, але функцыянальныя прадукты харчавання сталі з’яўляцца некалькі дзесяцігоддзяў таму як адказ на тэхнічныя дасягненні і змены харчовых звычак людзей. Таму сёння інжынеры-тэхнолагі з такой спецыялізацыяй патрэбныя на ўсіх харчовых прадпрыемствах краіны.
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
28.03.2024 - 15:13
27.03.2024 - 15:46
Пётр Пархомчык: пілотны праект па забеспячэнні гарадоў электратранспартам будзе прадаўжацца
27.03.2024 - 15:45
Адзін з самых знакавых дзён. Міліцыянтам Магілёўскай вобласці ўручылі дзяржузнагароды і пагоны
27.03.2024 - 11:36