У лабараторыі на кафедры тэхналогіі хлебапрадуктаў Магілёўскага дзяржуніверсітэта харчавання студэнты працуюць над функцыянальнымі прадуктамі харчавання. Функцыянальныя – гэта значыць узбагачаныя карыснымі інгрэдыентамі.
Да прыкладу, калі ў аўсяную кашу дадаць растваральную клятчатку, яна дапаможа знізіць узровень халестэрыну. А калі апельсінавы сок ўзбагаціць кальцыем – напой прынясе карысць косткам і зубам. Дабаўка часнаку ў адны стравы і прабіётыкі ў іншыя гарантуе іх карыснасць. Хто набыў новую спецыялізацыю, будзе ведаць, як зрабіць так, каб прадукт даваў максімальную карысць. Функцыянальную накіраванасць мараць надаць прадуктам, напрыклад, чыпсам.
Лозунг «Ежа як лекі» – не новы, але функцыянальныя прадукты харчавання сталі з’яўляцца некалькі дзесяцігоддзяў таму як адказ на тэхнічныя дасягненні і змены харчовых звычак людзей. Таму сёння інжынеры-тэхнолагі з такой спецыялізацыяй патрэбныя на ўсіх харчовых прадпрыемствах краіны.
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
03.11.2025 - 12:02
03.11.2025 - 09:18
У Беларусі зацвердзілі пералік дзяржаўных праграм на 2026-2030 гады
31.10.2025 - 09:20
«І для дзіцячай месца ёсць». Праваахоўнікам Магілёўскай вобласці ўручылі ключы ад арэндных кватэр
30.10.2025 - 14:20
II Беларуска-Расійскі студэнцкі медыяфорум завяршыўся ў Магілёве
29.10.2025 - 16:48
«Узроставыя» даплаты да пенсій павялічацца з 1 лістапада ў Беларусі