Юбілей меліярацыйна-будаўнічага факультэта Беларускай дзяржаўнай сельскагаспадарчай акадэміі сабраў выпускнікоў розных гадоў. Факультэт рыхтуе высокакваліфікаваных спецыялістаў у галіне меліярацыі і будаўніцтва, якія ўносяць значны ўклад у развіццё сельскай гаспадаркі.
Факультэт быў заснаваны ў 1919 годзе, але меліярацыйная і архітэктурна-будаўнічая адукацыя ў Горках мае больш глыбокія карані. Адукацыя ў галіне меліярацыі і архітэктуры пачалася з першых гадоў адкрыцця Горы-Горацкай земляробчай школы. Ужо ў 1836 годзе сярод спецыяльных агранамічных навук намячаліся асушванне балот, рэзанне торфу і сельская архітэктура.
Дэкан меліярацыйна-будаўнічага факультэта Юрый Дуброва адзначыў, што ў новым навучальным годзе на факультэце запрацаваў навукова-адукацыйны цэнтр, што павысіць узровень падрыхтоўкі студэнтаў:
- Мы рыхтуем будаўнікоў для працы ў аграпрамысловым комплексе, у нас навучаюцца больш за тысячу студэнтаў. Беларусь адна на постсавецкай прасторы захавала меліярацыйны комплекс практычна ў нязменным выглядзе. Мы ўпэўненыя, што спецыялісты ў галіне меліярацыі заўсёды будуць у трэндзе.
На кожнага студэнта меліярацыйна-будаўнічага факультэта - дзве заяўкі ад працадаўцаў. У краіне на ўзроўні Кіраўніка дзяржавы пастаянна знаходзяцца на кантролі пытанні меліярацыі і эканамічнай аддачы абноўленых глеб. І гэта невыпадкова. У Беларусі амаль тры мільёны гектараў меліяраваных земляў - 37 працэнтаў ад усіх сельгасугоддзяў. На іх вырабляецца больш за трэць аграрнай прадукцыі, у тым ліку больш за палову кармоў для жывёлагадоўлі.
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
19.02.2025 - 12:54
Ратавальнікі расказалі аб ліквідацыі наступстваў прарыву трубаправода ў Асіповічах
18.02.2025 - 08:58
Да канца года ў Магілёўскай вобласці пабудуюць тры комплексы па вырошчванні каштоўных парод рыб
14.02.2025 - 14:44
«Галоўнае - атрымаць наш, айчынны прадукт». Раман Галоўчанка аб развіцці цяплічнага агародніцтва
14.02.2025 - 14:28
Менш бульбы, больш гародніны і садавіны. Раман Галоўчанка аб смакавых перавагах беларусаў