У гэтым годзе на ўмовах мэтавай падрыхтоўкі ў Беларускім дзяржаўным універсітэце харчовых і хімічных тэхналогій (БДУТ) плануюць прыняць 110 чалавек на сем спецыяльнасцяў. Пра гэта распавёў адказны сакратар прыёмнай камісіі ВНУ Юрый Грабянцоў.
«Шэсць з сямі спецыяльнасцяў уваходзяць у пералік найбольш запатрабаваных эканомікай. Найбольшай папулярнасцю сярод прадпрыемстваў - заказчыкаў кадраў карыстаюцца класічныя спецыяльнасці ВНУ. Напрыклад, на спецыяльнасці «вытворчасць прадуктаў харчавання з жывёльнай сыравіны» і «вытворчасць прадуктаў харчавання з расліннай сыравіны» ад вядучых прадпрыемстваў харчовай перапрацоўчай прамысловасці, у ліку якіх мясакамбінаты, малакаперапрацоўчыя прадпрыемствы, кандытарскія фабрыкі, паступіла 43 і 30 заявак адпаведна. І геаграфія заказчыкаў кадраў - уся Беларусь», - адзначыў Юрый Грабянцоў.
На сённяшні дзень прадпрыемствамі краіны заключаны з абітурыентамі больш за 60 дагавораў мэтавага навучання.
«Абітурыенты, якія плануюць паступленне ў наш універсітэт для атрымання адукацыі на ўмовах мэтавай падрыхтоўкі, здаюць унутраны ўступны экзамен у вуснай форме па вучэбным прадмеце, які вызначаны прадметам першага профільнага іспыту для выбранай спецыяльнасці, - расказаў Юрый Грабянцоў. - А абітурыенты, якія плануюць паступленне на спецыяльнасці «вытворчасць прадуктаў харчавання з расліннай сыравіны» і «вытворчасць прадуктаў харчавання з жывёльнай сыравіны» пасля навучання ў класах аграрнага профілю пры наяўнасці ў атэстаце адзнак не ніжэй за 6 балаў па вучэбных прадметах «Хімія» і «Матэматыка», залічваюцца ў БДУТ без уступных выпрабаванняў спецыяльнасці, па выніках сумоўя».
Як адзначыў рэктар ВНУ Максім Кіркор, БДУТ з'яўляецца адзінай ВНУ, якая рыхтуе шырокі профіль спецыялістаў для харчовай прамысловасці. Сучасныя тэхналогіі тут таксама не стаяць на месцы, а таму спіс спецыяльнасцяў увесь час расце. «У гэтым годзе мы ажыццяўляем набор па новай прафілізацыі «бізнэс-інжынірынг у індустрыі харчавання» з прысваеннем кваліфікацыі «інжынер-эканаміст». У якасці ўступных іспытаў абітурыентам неабходна будзе здаваць матэматыку, замежную мову і беларускую або рускую мову, - падкрэсліў ён. - Новы профіль адпавядае крытычна важнаму падыходу да прафесійнай падрыхтоўкі спецыялістаў, заснаванаму на міждысцыплінарным і інавацыйным мысленні. Сутнасць у інтэграцыі сучасных ведаў з эканомікі, інжынерыі, менеджменту, маркетынгу, навукі аб харчаванні і мадэляванні эфектыўных бізнес-працэсаў у арганізацыях індустрыі харчавання з выкарыстаннем інфармацыйных тэхналогій».
Паводле слоў рэктара, камбінацыя тэхнічных і кіраўніцкіх ведаў і ўменняў дасць магчымасць выпускнікам рэалізоўваць комплексныя бізнес-рашэнні, ствараць новыя канкурэнтныя і экалагічныя прадукты і паслугі, прымяняць аптымальныя стратэгіі, тэхналогіі і працэсы з улікам патрэбнасцей чалавека, ацэньваць рызыкі і кіраваць праектамі развіцця.
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
06.05.2025 - 14:55
24.04.2025 - 11:24
Новая спецыяльнасць, планы па наборы студэнтаў. Дзень адкрытых дзвярэй пройдзе ў БДУТ
23.04.2025 - 10:29
Дзень адчыненых дзвярэй пройдзе 26 красавіка ў Магілёўскім інстытуце МУС
22.04.2025 - 09:31
Моладзевы электронны кірмаш вакансій пройдзе 24 красавіка ў Магілёве
18.04.2025 - 11:00