Два сучасныя высокапрадукцыйныя малочнатаварныя комплексы адкрыюцца 24 снежня ў Бабруйскім і Кіраўскім раёнах, паведамілі ў Магілёўскім аблвыканкаме.
Аб'екты завяршылі план на гэты год па будаўніцтву ў Магілёўскай вобласці 10 МТК па ўказу Прэзідэнта нумар 442 «Аб будаўніцтве (рэканструкцыі) малочнатаварных комплексаў». Кожны з комплексаў разлічаны на 600 галоў дойнага статка.
У Бабруйскім раёне МТК размясцілася паблізу ад аг. Міхалёва-1 і адносіцца да ААТ «Міхалёўская ніва», у Кіраўскім - недалёка ад в. Пясцова і ўвайшло ў склад ААТ «Дабоснянскае». У адпаведнасці з тэхніка-эканамічнымі паказчыкамі праектная магутнасць кожнага аб'екта складае больш за 5,5 тыс. т малака ў год.
У аблвыканкаме ўпэўнены, што за будаўніцтвам такіх аб'ектаў - будучыня аграпрамысловага комплексу, бо нельга нарошчваць аб'ёмы і прырастаць па якасці са ўстарэлымі тэхналогіямі і падыходамі. Атрыманне малака гатунку экстра, стварэнне камфортных умоў для жывёл і павышэнне захаванасці маладняку, стварэнне працоўных месцаў - тыя перавагі, якія даюць новыя МТК. У тым ліку дзякуючы гэтаму сельская гаспадарка становіцца экспартна арыентаванай галіной і прыносіць прыбытак.
Новыя МТК стануць сур'ёзнай падмогай не толькі гаспадаркам і раёнам, але і ўсёй Магілёўскай вобласці. Аднак праграма будаўніцтва малочнатаварных комплексаў у рэгіёне не спыняецца: на 2025-2026 гады вызначаны яшчэ 10 новых аб'ектаў. Дакументацыя зроблена і нават пачаліся будаўнічыя работы. Такім чынам у бліжэйшыя некалькі гадоў усё пагалоўе дойнага статка будзе пераведзена на сучасныя плошчы.
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
19.02.2025 - 12:54
Ратавальнікі расказалі аб ліквідацыі наступстваў прарыву трубаправода ў Асіповічах
18.02.2025 - 08:58
Да канца года ў Магілёўскай вобласці пабудуюць тры комплексы па вырошчванні каштоўных парод рыб
14.02.2025 - 14:44
«Галоўнае - атрымаць наш, айчынны прадукт». Раман Галоўчанка аб развіцці цяплічнага агародніцтва
14.02.2025 - 14:28
Менш бульбы, больш гародніны і садавіны. Раман Галоўчанка аб смакавых перавагах беларусаў