Правілы добрага густу
Ва ўмовах нелегітымнага санкцыйнага ціску Беларусь зрабіла стаўку на імпартазамяшчэнне. І гэта прынесла свой плён. За кароткі тэрмін у краіне асвоены выпуск рознай прадукцыі, якая ні па цане, ні па якасці не ўступае замежным аналагам. Сёння спажывец аддае перавагу беларускаму вытворцу, у тым ліку і ў харчовай прадукцыі.
У нагу з часам
Беларускія кандытары пільна сочаць за сусветнымі трэндамі, якія дыктуюць прыхільнасць здароваму харчаванню. У сувязі з гэтым у асартыменце з'явіліся тавары для ЗЛЖ. У цэлым, як адзначаюць спецыялісты, беларускі пакупнік стаў больш увагі ўдзяляць здароўю і выбірае прадукты харчавання, зыходзячы з гэтага. Вытворца на попыт адказвае прапановай. І сёння актыўна выпускаецца прадукцыя з паніжаным утрыманнем цукру, з павышанай харчовай каштоўнасцю, з бялком, з калагенам. Прадстаўлены цэлыя лінейкі тавараў для людзей з рознымі захворваннямі, у тым ліку для хворых на дыябет.
- У 2025 годзе прадпрыемствам «Чырвоны харчавік» будзе прадоўжаны выпуск інавацыйнай прадукцыі без цукру, якая аказалася запатрабаванай як у людзей, якія пакутуюць ад розных захворванняў, так і ў вядучых здаровы лад жыцця: дражэ, халва, зефір, якія да таго ж маюць паніжаную энергетычную каштоўнасць, - расказала прадстаўнік «БелБелПС» Аксана Блізнюк. - Рэалізацыя праекта дазволіць не толькі выпускаць новую імпартазамяшчальную прадукцыю, але і мінімізаваць нагрузку на аператара, вырабляць дакладную дазоўку ўсіх кампанентаў, зменшыць запыленасць працоўнага месца. Завяршэнне праекта плануецца ўжо сёлета. Акрамя таго, у 2025-м на пляцоўцы «Чырвоны харчавік – Слаўгарад» будзе прадоўжана вытворчасць імпартазамяшчальнага інавацыйнага прадукту - жалейнага мармеладу з рознымі начынкамі і студнеобразователями на аснове пекціну, на жэлаціне, на мадыфікаваным крухмале, мармеладу жавальнага з калагенам. На магутнасцях Слаўгарада будзе асвоены выпуск мармеладу без дабаўлення цукру.
Пры гэтым пашыраецца асартымент і традыцыйных прысмакаў.
- Для прыцягнення маладзёжнай аўдыторыі ў 2025-м будзе пастаўлены на вытворчасць новы від батончыкаў без дабаўлення цукру. У гэтым годзе плануецца завяршэнне ўстаноўкі аўтаматычнай лініі па вытворчасці дражэ на прадпрыемстве «Чырвоны харчавік». Будзе пашыраны асартымент і пачаты выпуск новай лінейкі прадукцыі - розных дражэ з малочным шакаладам у каляровай глазуры, з арахісам і малочным шакаладам у каляровай глазуры, з выбухны карамеллю ў каляровай глазуры, у ёгуртавай глазуры.
Па матэрыялах СБ
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
27.06.2025 - 17:35
26.06.2025 - 09:38
«Магілёўліфтмаш» прадстаўляе новыя дызайнерскія рашэнні на «Russian Elevator Week – 2025»
25.06.2025 - 09:23
Плацежна-даведачныя тэрміналы ў «Белпошта» з 1 ліпеня будуць прымаць толькі наяўныя грошы
24.06.2025 - 12:13
У Магілёўскай вобласці амаль на чвэрць павялічаны плошчы пад бульбу