Правілы добрага густу
Ва ўмовах нелегітымнага санкцыйнага ціску Беларусь зрабіла стаўку на імпартазамяшчэнне. І гэта прынесла свой плён. За кароткі тэрмін у краіне асвоены выпуск рознай прадукцыі, якая ні па цане, ні па якасці не ўступае замежным аналагам. Сёння спажывец аддае перавагу беларускаму вытворцу, у тым ліку і ў харчовай прадукцыі.
У нагу з часам
Беларускія кандытары пільна сочаць за сусветнымі трэндамі, якія дыктуюць прыхільнасць здароваму харчаванню. У сувязі з гэтым у асартыменце з'явіліся тавары для ЗЛЖ. У цэлым, як адзначаюць спецыялісты, беларускі пакупнік стаў больш увагі ўдзяляць здароўю і выбірае прадукты харчавання, зыходзячы з гэтага. Вытворца на попыт адказвае прапановай. І сёння актыўна выпускаецца прадукцыя з паніжаным утрыманнем цукру, з павышанай харчовай каштоўнасцю, з бялком, з калагенам. Прадстаўлены цэлыя лінейкі тавараў для людзей з рознымі захворваннямі, у тым ліку для хворых на дыябет.
- У 2025 годзе прадпрыемствам «Чырвоны харчавік» будзе прадоўжаны выпуск інавацыйнай прадукцыі без цукру, якая аказалася запатрабаванай як у людзей, якія пакутуюць ад розных захворванняў, так і ў вядучых здаровы лад жыцця: дражэ, халва, зефір, якія да таго ж маюць паніжаную энергетычную каштоўнасць, - расказала прадстаўнік «БелБелПС» Аксана Блізнюк. - Рэалізацыя праекта дазволіць не толькі выпускаць новую імпартазамяшчальную прадукцыю, але і мінімізаваць нагрузку на аператара, вырабляць дакладную дазоўку ўсіх кампанентаў, зменшыць запыленасць працоўнага месца. Завяршэнне праекта плануецца ўжо сёлета. Акрамя таго, у 2025-м на пляцоўцы «Чырвоны харчавік – Слаўгарад» будзе прадоўжана вытворчасць імпартазамяшчальнага інавацыйнага прадукту - жалейнага мармеладу з рознымі начынкамі і студнеобразователями на аснове пекціну, на жэлаціне, на мадыфікаваным крухмале, мармеладу жавальнага з калагенам. На магутнасцях Слаўгарада будзе асвоены выпуск мармеладу без дабаўлення цукру.
Пры гэтым пашыраецца асартымент і традыцыйных прысмакаў.
- Для прыцягнення маладзёжнай аўдыторыі ў 2025-м будзе пастаўлены на вытворчасць новы від батончыкаў без дабаўлення цукру. У гэтым годзе плануецца завяршэнне ўстаноўкі аўтаматычнай лініі па вытворчасці дражэ на прадпрыемстве «Чырвоны харчавік». Будзе пашыраны асартымент і пачаты выпуск новай лінейкі прадукцыі - розных дражэ з малочным шакаладам у каляровай глазуры, з арахісам і малочным шакаладам у каляровай глазуры, з выбухны карамеллю ў каляровай глазуры, у ёгуртавай глазуры.
Па матэрыялах СБ
Пры выкарыстанні матэрыялаў актыўная гіперспасылка на mogilev-region.gov.by абавязковая
14.07.2025 - 14:12
Парады бізнесу ад практыкаў. Як выйсці на рынак Індыі, раскажуць 24 ліпеня на форуме ў Магілёве
12.07.2025 - 18:23
Магутнасці, экспарт, інавацыі - у чым асаблівасць новага малакаперапрацоўчага завода ў Шклове
11.07.2025 - 11:12
Як будуць ацэньваць удзельнікаў конкурсу «Прадпрымальнік года» з 1 студзеня? Адкарэктаваны парадак
11.07.2025 - 10:04
Стыхія ўдарыла па маёмасці? Белдзяржстрах тлумачыць, як хутка атрымаць кампенсацыю за шкоду
09.07.2025 - 08:45
Маштабны продаж тавараў для школьнікаў пачнецца ў Беларусі з 15 ліпеня